Megrögzött rendszerellenes.

Outlaw Thinker

Outlaw Thinker

2021. augusztus 05. - outlawthinker
Miért akarnak a lipsik bűntudatot kelteni a többségi társadalomban?
 
Valószínűleg mindnyájunknak volt már dolga olyan személlyel, aki folyton bűntudatot akart kelteni bennünk. Utólag visszagondolva már tudjuk, hogy az ilyen ember gyenge, sérült. Ilyen a lipsi is.
 
Fontosabb azonban megérteni, mit tesz az állandó bűntudatkeltés. Összezavart, ugye? Elbizonytalanított. Felzabálta az önértékelésed, önbizalmad. Nem mertél mondani, tenni semmit. Már-már elhitted, hogy semmire sem vagy jó, hogy bármit teszel, azzal csak ártasz, és végül teljesen behódoltál, alárendelt szerepet vettél fel. Irányítottak, uralkodtak rajtad.
 
Na ugyanezt csinálja a lipsi a többségi társadalommal, pontosan ugyanezzel a céllal. Mert a többségi társadalomban megvan a magabiztosság és az erő ahhoz, hogy változást érjen el. A lipsi pedig nem akar változást. A lipsi meg akarja óvni a jelenlegi kiváltságos helyzetét, a hatalmát, a vagyonát. A lipsi nem akarja, hogy a tömegek felkeljenek a status quo ellen. A lipsi nem akarja, hogy a többségi társadalom gondolkodjon. A lipsi nem akarja, hogy a többségi társadalom határozott és magabiztos legyen. A lipsi megtört, alárendelt személyeket akar, akik az ösztöni szintre beépített megfelelési kényszerük és minden helyzetben fellépő kételyeik miatt képtelenné váltak az önállóságra, és a lipsitől várják, hogy megmondja, mit és hogyan kell csinálni.
 
Tudjuk, hogy az emberi kapcsolatokban a bűntudatkeltés a másik birtoklásának, uralásának az eszköze. A lipsi is csak birtokolni, uralni akar, csak épp sunyin manipulálva, passzív agresszióval igyekszik ezt elérni.
süti beállítások módosítása