Megrögzött rendszerellenes.

Outlaw Thinker

Outlaw Thinker

2021. augusztus 09. - outlawthinker

A jövőben itt folytatom a blogírást: outlawthinker.blogger.hu

Miért akarnak a lipsik bűntudatot kelteni a többségi társadalomban?
 
Valószínűleg mindnyájunknak volt már dolga olyan személlyel, aki folyton bűntudatot akart kelteni bennünk. Utólag visszagondolva már tudjuk, hogy az ilyen ember gyenge, sérült. Ilyen a lipsi is.
 
Fontosabb azonban megérteni, mit tesz az állandó bűntudatkeltés. Összezavart, ugye? Elbizonytalanított. Felzabálta az önértékelésed, önbizalmad. Nem mertél mondani, tenni semmit. Már-már elhitted, hogy semmire sem vagy jó, hogy bármit teszel, azzal csak ártasz, és végül teljesen behódoltál, alárendelt szerepet vettél fel. Irányítottak, uralkodtak rajtad.
 
Na ugyanezt csinálja a lipsi a többségi társadalommal, pontosan ugyanezzel a céllal. Mert a többségi társadalomban megvan a magabiztosság és az erő ahhoz, hogy változást érjen el. A lipsi pedig nem akar változást. A lipsi meg akarja óvni a jelenlegi kiváltságos helyzetét, a hatalmát, a vagyonát. A lipsi nem akarja, hogy a tömegek felkeljenek a status quo ellen. A lipsi nem akarja, hogy a többségi társadalom gondolkodjon. A lipsi nem akarja, hogy a többségi társadalom határozott és magabiztos legyen. A lipsi megtört, alárendelt személyeket akar, akik az ösztöni szintre beépített megfelelési kényszerük és minden helyzetben fellépő kételyeik miatt képtelenné váltak az önállóságra, és a lipsitől várják, hogy megmondja, mit és hogyan kell csinálni.
 
Tudjuk, hogy az emberi kapcsolatokban a bűntudatkeltés a másik birtoklásának, uralásának az eszköze. A lipsi is csak birtokolni, uralni akar, csak épp sunyin manipulálva, passzív agresszióval igyekszik ezt elérni.

Szélsőséges. Ki határozza meg, mi szélsőséges?

Szerintem a gazdagok és az átlagemberek közötti különbség a szélsőséges. Szerintem az szélsőséges, hogy a leggazdagabb 1% uralkodik a 99% fölött. Szerintem szélsőséges a kiváltságos 1% puszta léte. Szélsőséges, hogy az életet, a létezést a gazdagok irányítják. Szélsőséges, hogy a politikusok, pártállástól függetlenül, kivétel nélkül gazdagok. Szélsőséges, hogy gazdagok döntenek a szegények sorsáról. Szélsőséges, hogy a politikából meg lehet gazdagodni. Szélsőséges az anyagi egyenlőtlenség és szélsőséges az a természetesség, amivel ezt elfogadjuk. Szélsőséges, hogy a vagyoni egyenlőtlenséget úgy nevezzük, hogy szabadság és egyenlőség. Szélsőséges, hogy a vagyon lehetőségekhez kiváltságokhoz, a vagyon hiánya hátrányokhoz és kilátástalansághoz vezet. Szélsőséges, hogy a gazdagok bármit megtehetnek büntetlenül. Szélsőséges, hogy megkülönböztetnek embereket vagyon alapján. Szélsőséges, hogy sehonnai senki Berki Krisztiánok kiváltságos életet élhetnek. Szélsőséges, hogy mindezen gondolatok ma szélsőségesnek számítanak pusztán azért, mert a többséget, vagyis a mennyiséget a minőség helyett, sikerült meggyőzni arról, hogy ez az élet rendje. Szerintem ez a szélsőséges.

Az emberiség nem elég érett a szólásszabadsághoz, hiányzik belőle az ehhez szükséges felelősségtudat és tárgyilagos vitakultúra. Ehelyett mindenki ordítja a kéretlen véleményét bele a vakvilágba, olyan hangnemben, úgy személyeskedve, hogy azt civilizált ember csak egy kurvanagy pofonnal tudja lereagálni; és még abban a pofonban is több tartalom van, mint az átlagember véleményében. Én ebből nem kérek, nálam nincs szólásszabadság. Nálam az van, amit én mondok.

Tulajdonképpen az emberek által végzett munkák nagy részét gépek is el tudnák végezni. Rég megvan hozzá a technológia. Viszont le kell foglalni az embereket, hogy ne csináljanak hülyeségeket. Ezzel még egyet is értenék, de azokat, akikben több rejlik, ki kéne emelni és a képességeinek megfelelő munkát adni nekik. Persze annak is megvan az oka, hogy ez miért nincs így: aki képes gondolkodni, az veszélyt jelenthet a status quóra. Bele kell tehát nyomni a fejét a kilátástalan mókuskerékbe, hogy ne legyen ereje és ideje azon agyalni, mit lehetne másképp csinálni. Ugyanaz a lényege, mint a kényszermunkatáboroknak. Reggeltől estig le kell foglalni a foglyokat, hogy a napról napra történő túlélés mellett ne tudjanak szökésen vagy lázadáson gondolkodni. Mert akárhogy is nézzük, a foglyok sokszoros túlerőben lennének a tábor személyzetével szemben...elejét kell tehát venni, hogy felismerjék ezt.

süti beállítások módosítása